29.11.2022

Kaukolämpölaitteiston uusiminen

Asuinrakennusten kaukolämpölaitteistojen uusimiseen mahdollista hakea ARA-avustusta

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus myöntää avustusta asuinrakennusten kaukolämpölaitteistojen korvaamiseen uusilla, matalalämpötilaisilla laitteistoilla. Tukea myönnetään lisäksi lämmitysjärjestelmän säätöön ja tasapainotukseen. Avustuksen haku on auki. Avustus koskee vuosia 2022 ja 2023.

Avustuksen tavoitteena on kaukolämpöverkon lämpötilan laskeminen. Avustusta myönnetään sellaisiin korjaustoimenpiteisiin, joissa vanhan laitteiston tilalle asennetaan kaukolämpölaitteisto, jossa tuloveden lämpötila on mitoitettu enintään +90 celsiusasteeseen.

Avustusta voidaan myöntää sellaisten asuinrakennusten korjaustoimenpiteisiin, jotka ovat vakituisessa asuinkäytössä vähintään puolet vuodesta. Avustusta voi hakea omakoti-, pari-, rivi-, ketju- ja kerrostaloihin sekä näiden yhdistelmiin. Tuen piiriin eivät kuulu esimerkiksi vapaa-ajan asunnot, lomamökit, talous- ja liiketilat sekä hallirakennukset.

Avustusta voivat hakea yksityishenkilöiden lisäksi muutkin asuinrakennuksen omistavat tahot, kuten taloyhtiöt ja asunto-osuuskunnat. Avustuksen määrä riippuu talotyypistä ja vaihdettavien lämmönvaihtimien määrästä. Avustuksen määrä vuodelle 2022 on yhteensä 10 milj. €, ja samansuuruista määrärahaa on ehdotettu myös vuodelle 2023.

ARAn avustus matalalämpötilaiseen kaukolämpölaitteistoon siirtymiseksi

  • Haku on auki!
  • Avustusta voi hakea ARAn verkkoasioinnissa tai paperilomakkeella
  • Avustus koskee vuosia 2022 ja 2023
  • Avustusta voi saada sellaisten kaukolämpölaitteistojen hankkimiseen, joissa tuloveden lämpötila on mitoitettu enintään +90°C:een.
  • Asuinrakennuksen on oltava vakituisessa asuinkäytössä vähintään puolet vuodesta
  • Avustuksen määrä riippuu talotyypistä ja vaihdettavien vaihtimien määrästä

Miten haen avustusta?

  1. Tutustu hakuohjeeseen ja -kriteereihin ARAn verkkosivuilla
  2. Ota yhteyttä kaukolämpöverkon haltijaan ja hanki tarvittava selvitys sijainnista
  3. Hae avustusta ennen muutostöiden aloittamista

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!